Edzett üveg

Az üveg jelenleg fénykorát éli és elmondható, hogy a legtöbb egyedi üveges megoldás amely érintkezik az emberrel edzett üvegből készül.

Ennek a legőbb oka a biztonság és a tartósság.

1. "Mindent a szemnek, semmit a kéznek" Biztonsági okból védelmet jelent az érintés, rablás, áthatolás ellen (pl.: múzeumi tárgyak, otthoni műtárgyak, látványkonyhába belátás, közterületi műemlékek stb. védelme) és mégis láttatni engedi amit szükséges.

2. "Nem törik élesre, hanem szétesik" Ez jelenti a felhasználó testi épségének a védelmét. A biztonsági üveg sokkal rugalmasabb és nagyobb teherbírású mint a hagyományos üveg, éppen ezért ha nekimennek vagy nekiütődik valami nem fog kitörni. Ha mégis valamilyen okból sérül akkor pici darabokra esik szét és nem hagy magaután pengeéles üvegrészeket, amelyek akár életveszélyes sérüléseket is okozhatnak.

Az üvegnek rengeteg használati funkciója és előnye van, amelynek csak a kreativitás szab határokat.

A legfőbb funkciója az átláthatóság, így megvédve láttathatunk olyan dolgokat, amelyeket idáig nem mertünk vagy külön személyzet figyelmére volt szükség (csak hogy mást ne említsek ilyen jelenleg a párizsi Louvre múzeumban a Mona Lisa ami szintén egy óriás edzett üveglappal van védve, ezáltal látható, de nem érinthető és nem tehető tönkre. A modern biztonsági rendszerekkel pedig riasztás kérhető mind az üveg érintéséről, mind a töréséről. Az üveggel lehetőségünk van terünk és térérzetünk növelésére. Térérzetünket növelhetjük egyszerűen egy üvegasztallal vagy nagyobb üvegfelületek alkalmazásával. Terünk növelhető hagyományos falak helyett üvegfalak vagy bizonyos falrészek üveggel történő kiváltásával. Az üveg a tér növelésével és az eddig láthatatlan dolgok, helységek, tárgyak láthatóvá tételével szabadságérzetet ad számunkra. Az üveg teret ad a játéknak. Ezt sokféleképpen tehetjük meg: fényeket engedhetünk be megvilágítva bizonyos tárgyakat és ezt könnyed szabályozhatjuk árnyékolással; külfönféle színes üvegeket használhatunk; meglepő helyekről engedhetünk belápást helységeinkre tárgyainkra; kiválthatunk üveggel egyéb olyan anyagokat amelyekre nem is gondoltunk stb... Például egyik ügyfelünk házában ahogy végig megyünk az előszobában a garázsban álló tűzpiros ferrárira van esztétikus rálátás, míg a másik ügyfelünk nappalijából láthatjuk a belső medencéjét. Az üveg szolgálhat vékony anyagok láthatalan hordozójaként. Egyik ügyfelünk kívánsága egy Onyx mosdó volt, de egyetlen kőfaragó sem vállalta el a munkát félve az Onyx törékenységétől, amelyet végül úgy oldottunk meg, hogy egy üveglapra ragasztottuk az Onyx-ot, amely így más biztonsággal vághatóvá vált. Ebben az esetben nagyon fontos volt az üveg szerepe, mert a mosdót át kellett világítani, hogy az Onyx gyönyörű szerkezete érvényesüljön. Tőlünk nyugatabbra már mindent készítenek üvegből (komplett házak, kerítések, kések....) és szerencsére itthon is egyre többet használjuk az üveget. Egyszóval merjük elengedni fantáziánkat, álmodni és használni az üvegben rejlő lehetőségeket. Mi nyitottak vagyunk minden elképzelésre.

Az edzett üveg néhány felhasználási területe:

- múzeumoknál képek, műtárgyak, falak, padló, kárpitok stb... védelme, közterületi műemlékek esetében, saját műtérgyaink védelmében,

- üvegajtók, térelválasztók, zuhanyok, szaunaajtó, kandallóajtó (hőálló üveg)

- korlátok, kapuk, kerítések,

- sportlétesítmények, squashpályák stb.,

- üvegpadló, üveglépcső (ha szeretnénk látni mi van alattunk :),

- üvegasztal, üvegpolc stb...